Home > Uncategorized > 10 συμβουλές πώς να παραμείνετε ήρεμοι στο τιμόνι

10 συμβουλές πώς να παραμείνετε ήρεμοι στο τιμόνι

Το 40% των οδηγών παραδέχεται πως έχει συμβεί να φωνάζει ή να ταράζεται όταν οδηγεί, σε εβδομαδιαία βάση, με ένα ποσοστό 11,5% πολύ θυμωμένων οδηγών που δέχεται σε καθημερινή βάση φορτία “οδικής οργής”.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε άλλους οδηγούς, αλλά σκεφτείτε μήπως μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο που αντιδράτε, ώστε να είστε υπομονετικοί, να είστε ήρεμοι και να οδηγείτε με ασφάλεια.

1. Παρκάρετε τις σκοτούρες σας έξω από το αυτικίνητο

Ξεχάστε τις δουλειές ή τις ανησυχίες στο σπίτι όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι. Το άγχος είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε στη ζωή μας, αλλά πίσω από το τιμόνι ας επικεντρωνόμαστε στην οδήγηση. Δοκιμάστε ασκήσεις χαλάρωσης ή αγαπημένη χαλαρωτική μουσική.

2. Πάω αργά γιατί βιάζομαι

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ταξιδέψετε: έτσι αποφεύγετε την ταχύτητα και δεν παίρνετε αχρείαστα ρίσκα.

3. Κοιτάζετε μπροστά

Χρησιμοποιήστε τα φώτα αλλαγής πορείας (φλας) πριν αλλάξετε λωρίδα και αφήστε πολύ… χώρο.

4. Ζητήστε συγγνώμη!

Αν κάποιος είναι αναστατωμένος από την οδήγησή σας, αποκριθείτε θετικά.

5. Μη παρκάρετε ανορθόδοξα

Το ξεπαρκάρισμα είναι μία από τις κύριες αιτίες θυμού στο δρόμο. Αφήνετε έτσι ένα αξιοπρεπή χώρο ανάμεσα σε εσάς και το αυτοκίνητο μπροστά.

6. Και αναπνεύστε

Να είστε ευγενικοί, ακόμα και όταν οι άλλοι δεν είναι, και να αποφεύγετε την οπτική επαφή με έναν οργισμένο οδηγό.

7. Μετά από σας…

Εάν ένας επιθετικός οδηγός προσπαθεί να σας περάσει, αφήστε τον.

8. Αφοπλίστε τον κακό εαυτό σας!

Μετρήστε αργά από το ένα έως το 10 εάν αισθάνεστε τον εαυτό σας να ενοχλείται. Μια εξοργιστική οδηγική κατάσταση, μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη. Απενεργοποιήστε τη βομβα που κρύβετε μέσα σας, ελέγχοντας πρώτα την αναπνοή σας.

9. Η ασφάλεια πάνω από όλα

Αποφύγετε τσαμπουκάδες και νταηλίκια με άλλο οδηγό.
Μη “λογαριαστείτε” εδώ και τώρα. Κλειδώστε τις πόρτες σας και οδηγήστε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί μπορείτε να “λογαριαστείτε” πολιτισμένα.

10. Οργανώστε και τα παιδιά

Η οδήγηση με έναν όχλο υπερ-ενθουσιασμένων παιδιών στο αυτοκίνητο έχει τις δικές της προκλήσεις. Μπορεί να είναι αρκετό για να αναγκάσει τον/την πιο ήπιο/α στους τρόπους από εμάς, κυριολεκτικά να εκραγεί.

www.irishmirror.ie

Επίλογος

Αν θέλεις πιο χαλαρές μετακινήσεις και ξένοιαστες καταστάσεις στην οδήγηση, υπάρχει μια καθολική αλήθεια: ξέχνα το πρόγραμμά σου!

Σε αυτό συνοψίζονται και όσα μας λέει ο καθηγητής ψυχολογίας και συγγραφέας του σχετικού πονήματος «Road Rage and Aggressive Driving», Leon James, πως οι διαδρομές μέσα στην πόλη διαρκούν συνήθως 10-15% περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούμε δηλαδή πριν μπούμε στο αμάξι και να προϋπολογίσουμε τη διαδρομή μας, συμπεριλαμβάνοντας τυχόν αναποδιές. Έτσι γλιτώνουμε νεύρα, κόρνες και αχρείαστους τσακωμούς.

Επιμέλεια: ampnews team

Check Also

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι Fiat-Chrysler και Peugeot-Citroen ανακοίνωσαν πως έχει ανοίξει ο δρόμος για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.