Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι Fiat-Chrysler και Peugeot-Citroen ανακοίνωσαν πως έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου σχήματος με ποσοστό 50% από τους μετόχους του Groupe PSA και 50% από τους μετόχους της FCA.

Κατά την ίδρυσή της, η συνδυασμένη εταιρεία θα εστιάσει στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, η FCA στη Βόρεια Αμερική και στη Λατινική Αμερική και το Groupe PSA στην Ευρώπη.

Η συμμαχία θα αποφέρει κοινή παραγωγή μοτέλων στις κατηγορίες premium, στα επιβατικά ευρείας κατανάλωσης, στα SUV και στα φορτηγά/ ελαγρά επαγγελματικά.

Το νέο σχήμα θα εστιάσει από κοινού στις τεχνολογίες που διαμορφώνουν τη νέα εποχή της βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου της ηλεκτροκίνησης, των εξηλεκτρισμένων υβριδικών συστημάτων, της αυτόνομης οδήγησης και της ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Στα περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται οι ετήσιες συνέργειες δίχως να υπάρξει κανένα κλείσιμο εργοστασίων.

Το ολλανδικό συμβούλιο μητρικής εταιρείας θα έχει ισορροπημένη εκπροσώπηση και πλειοψηφία ανεξάρτητων διευθυντών, τον John Elkann ως Πρόεδρο και τον Carlos Tavares ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει τον 4ο μεγαλύτερο παγκόσμιο κατασκευαστή όσον αφορά τον όγκο των ετήσιων πωλήσεων (με 8,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα), με συνδυασμένα έσοδα ύψους περίπου 170 δισεκατομμύρια ευρώ και λειτουργικά κέρδη άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ σε απλή συγκεντρωτική βάση 2018 αποτελεσμάτων, εξαιρουμένων των Magneti Marelli και Faurecia. Προβλέπεται ότι το 80% των συνεργειών θα επιτευχθεί μετά από 4 χρόνια. Το συνολικό εφάπαξ κόστος για την επίτευξη των συνεργιών εκτιμάται σε 2,8 δισ. ευρώ.

Ο Carlos Tavares, CEO της PSA, δήλωσε: «Αυτή η συμμαχία αποδίδει σημαντική αξία σε όλους τους ενδιαφερόμενους και ανοίγει ένα λαμπρό μέλλον. Είμαι ευχαριστημένος με το έργο που έχει ήδη γίνει με τον Mike και θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να οικοδομήσουμε μια μεγάλη εταιρεία μαζί».

Ο Mike Manley, CEO της FCA, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Carlos και την ομάδα του σε αυτόν τον πιθανό συνδυασμό βιομηχανίας που αλλάζει. Έχουμε μια μακρά ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας με το Groupe PSA και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια εταιρεία παγκόσμιας κινητικότητας».

πηγή

Check Also

10 συμβουλές πώς να παραμείνετε ήρεμοι στο τιμόνι

Το 40% των οδηγών παραδέχεται πως έχει συμβεί να φωνάζει ή να ταράζεται όταν οδηγεί, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.